Sådan blev Anne Mette selvstændig på barsel

Anne Mette Stougaard er tandlæge og sagde sit job op efter sin barsel for at gå fuldtid i virksomheden Hejdoktor.dk. Læs om Anne Mettes historie om at få nok af bleskift og vælge friheden i livet som selvstændig på barsel til.


selvstændig på barsel

Opsigelsens eufori

Jeg er mildest talt et nervevrag, da jeg dirrer med pegefingeren få millimeter fra ENTER-tasten klar til at sende min opsigelse til min klinikchef. Tankerne flyver rundt i mit hoved, og opsigelsen er sendt af sted. Jeg gjorde det. En bølge af lettelse og eufori breder sig i min krop. Det må være den rigtige beslutning. 

Nysgerrigheden har bragt mig vidt omkring

Det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle blive iværksætter. De fleste troede, jeg skulle overtage min mors tandklinik. Men jeg vidste, at det ville være stik modsat af det, jeg ville blive glad for.

Det har været en forvirrende rejse at nå hertil. Jeg har altid været nysgerrig af sind, og derfor elsker jeg nye oplevelser, ny viden, nye tankegange, nye input. Jeg elsker mit fag som tandlæge, og jeg har afprøvet mange forskellige typer jobs: tandlæge i børne- og voksentandplejen, klinisk underviser på Tandlægeskolen, ph.d. studerende i et år (projektet kunne dog ikke gennemføres), tandlæge på Grønland, frivillig tandlæge på Filippinerne og to fagpolitiske bestyrelsesposter.

For to år siden tog jeg kontakt til Hejdoktor.dk. De lavede online lægekonsultationer, og jeg fik dem overbevist om at de skulle have en tandlæge med.

 

“Jeg havde ikke fortalt dem, at jeg var højgravid, så jeg troppede op til vores første møde med stor mave.”

 

Det tog de heldigvis rigtig pænt, og vi aftalte at jeg kom med i virksomheden og kunne udvikle på tandlægedelen under min barsel. Jeg havde ofte baby med på armen under vores møder, og selvom de var helt cool med det, krævede det enormt meget energi for mig at balancere baby og business på samme tid. 

Business og barsel i balance

Som selvstændig på barsel blev det livsvigtigt for mig at have et projekt, som ikke var babyrelateret. Det var dét, der holdt mig i kontakt med mig selv og min identitet. Dagene på barsel kan nemt forsvinde i amning, bleskift, lure, gåture og mødregruppe, og det kan være svært at kende forskel på dagene og ugerne, især som selvstændig på barsel. Det kan også blive svært at genkende sig selv.

 

“Jeg følte at jeg havde ”fået noget ud af dagen”, hvis jeg kunne nå at skrive en mail, lave research, eller høre en podcast-episode.”

 

Noget der kun var for mig, og som kunne bruges til udvikling af mit projekt.

Fremtiden ser lys ud

Nu er jeg trådt ind i de selvstændiges rækker og planlægger mit arbejde fra dag til dag. Jeg kan arrangere kundemøder, klinikbesøg, foredrag, blogindlæg mm. som det passer mig. Hvis min datter har brug for mig en dag, kan jeg som selvstændig være der for hende uden at bede om fri.

Det er det helt rigtige tidspunkt for mig at blive selvstændig. Jeg kan altid vende tilbage til tandklinikken. Men det er nu, jeg tør tage springet. Det er nu, jeg tør leve af min opsparing det næste års tid. Måske havde jeg ikke været lige så modig med to børn på armen. Eller hvis vi sad i et hus med højere faste udgifter. Eller hvis jeg ikke havde kunne sparre med min kæreste. 

Men jeg er allerede meget gladere, fordi jeg har taget chancen og hoppet ud i det med begge ben. Så må det briste eller bære.

Anne Mette Stougaard bor på Østerbro med sin kæreste Christopher og sammen har de en pige, Carla, på 1,5 år. Hejdoktor.dk tilbyder online konsultationer hos læger, tandlæger og sundhedsplejersker via videosamtaler og beskeder med vedhæftede billeder.

Læs om flere fantastiske iværksætterkvinder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.