Iværksætter og mor på samme tid

Drømmer du om at være iværksætter og mor? Den samtale havde Business & Barsel i Århus d. 9 april med to fantastisk seje iværksættermødre.

iværksætter og mor

Iværksætter og mor med store visioner

D. 9 april var mange århusianske mødre mødt op, da Business & Barsel besøgte Bedre barsel i deres Barselshus i centrum af Århus. Jeg havde inviteret Maria Leerbeck bag Forlaget fortæl og Kristine Vestergaard Bjerre fra Bedre barsel til at dele deres iværksætterhistorier og perspektivet på at være mor samtidig med at følge ens store visioner.

Jeg lover, at jeg aldrig gør det igen

Maria fortalte, hvordan hun har været iværksætter, siden hun var helt ung, så børn for hende var bare en naturlig del af livet og iværksættertilværelsen. Maria havde under sin første graviditet lige startet virksomhed, som hun blev nødt til at lukke og “love at hun aldrig gjorde noget lignende igen” for at være berettiget til barselsdagpenge. Anden gang valgte hun at være lønmodtager, mere eller mindre tilfældigt, og nød godt at de goder, der følger med den tilværelse.

Det er svært at være iværksætter på barsel

Kristine havde også startet flere virksomheder, før hun sammen med Louise stiftede Bedre barsel. Hun blev gravid under opstartsfasen af Bedre barsel og brugte lang tid på at undersøge dagpengereglerne for at konkludere, at det er svært at være iværksætter og på barsel – også økonomisk.

Alt er en fase – også i virksomheden

Jeg spurgte dem, hvad de godt ville havde vidst, inden de gik i gang med livet som iværksættere. Maria delte, at hun var meget inspireret af Line Jensens “Alt er en fase”. Det gælder nemlig både som mor med en baby, der skriger om natten, ikke vil spise og passerer en selvstændighedsalder. Men det gælder også i en virksomhed. Der er gode og dårlige perioder som mor og virksomhedsejer, men de er heldigvis bare en fase.
iværksætter og mor
Vil du også med til iværksætterevents med din baby. Se kommende events her.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.