Lav din egen podcast

Business & Barsel inviterede d. 10. april to podcasteksperter forbi Nørrebrogade. De delte deres erfaringer med lyd, teknik, indhold og målgruppe til eventet “lav din egen podcast”.

lav din egen podcast

Jeg er mor – podcast til mødre

Først fortalte den skønne og groundede Laura Vilsgaard, den ene af de to stærke kvinder bag “Jeg er mor” om deres podcastrejse. Laura og Julie har skabt et lydunivers til mødre om alt det, man ikke taler om. De har siddet i deres stue med tæpper på vægge og gulv og optaget intime samtaler mellem eksperter, mødre og dem selv.

Laura fortalte, hvordan de giver samtalen frit spil og ikke arbejder med manuskripter.

Genlydpodcast.dk med Mie Brandstrup

Podcasteksperten Mie Brandstrup fulgte efter med en struktureret tilgang til, hvordan man opbygger en podcast, hvad den skal indeholde, om hvem der er modtageren.

Mie hjælper til dagligt større virksomheder og organisationer med at lave podcasts og fortalte, hvordan indholdet varierer voldsomt afhængig af afsender og målgruppe. Du skal overveje din målgruppe, fordi dit sprog og formatet skal tilpasses modtageren. Vil du lave en podcast til lægesamfundet om forskningsresultater, er det er specifikt sprog, der er gældende. Skal din podcast i stedet ramme barslende, er det et helt andet sprogbrug og format, du skal overveje.

lav din egen podcastKan man tjene penge på at lave sin egen podcast?

Mie talte om mulighederne for at tjene penge på at podcaste, og hvor mange følgere/lyttere der skal til, før du overhovedet kan overveje det som en potentiel levevej. Det er ret mange. Altså virkelig, virkelig mange.

De bedste muligheder, en podcast giver dig, er positionering, kommunikation til internt brug i organisationen og/eller fungerende talerør for at levere budskaber. Mies tilgang til at lave podcast var følgende: Bare kom i gang! Det er hermed givet videre til jer. Lav din egen podcast.

Se flere kommende events lige her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.